BLOG #10: Proost

Ik heb iets te vieren en had het moment bijna voorbij laten gaan… Ik heb een opleiding afgerond!

Vorig jaar heb ik mijn eerste klant begeleid – toen nog vooral op basis van ervaring, intuïtie en goede intenties.

Het werd mij steeds  duidelijker wat ik als ondernemer anderen precies te bieden heb. Ik leef altijd al graag met mensen mee, ik kan me goed verplaatsen in hun situatie. Ik ‘weet’ dingen, en voel de energie van mensen of de energie in een situatie vaak aan.

Door mijn werk- en levenservaring doorzie ik veel patronen en systemen, en kan ik vaak goed inschatten wat de diverse scenario’s zijn als iemand een bepaalde stap zet.

Ik kreeg daar zo veel energie van! Deze manier van werken valt samen met alles waarvoor ik sta: reflecteren, adviseren, spiegelen, puzzelen, scherp denken, doorzien, en mensen op weg helpen.

Daarmee wilde ik verder: ik zocht verdieping, kennis, bevestiging, inspiratie en voorbeelden. En die vond ik in de Nieuwe Coachopleiding van Dolly Heuveling van Beek.

Vorige maand heb ik die opleiding afgerond. En ik heb gekregen wat ik zocht. Ik herkende veel van mijn eigen manier van werken, maar nu weet ik meer over de achtergrond, de theorie en de effecten daarvan.  Het doen van de opleiding heeft me ook zelfvertrouwen gegeven en uitgedaagd verder te gaan, te oefenen, en mezelf steeds kritisch te beoordelen op kennis en kunde. En tijdens het doen van deze opleiding en het vergroten van mijn zelfvertrouwen werd mijn ideale klant steeds helderder en kwam ik hem steeds vaker tegen!

Ik begeleid, support, denk kritisch met je mee, pep je op, help je op weg, vindt altijd nieuwe beginnetjes en houd je aan de gang. Ik ben absoluut geen psycholoog en duik niet je psyche in; ik ben een praktisch, empathisch mens met een professie die ik naar eer en geweten verder ontwikkel.  Ik help graag anderen te zien wat ze zelf niet (kunnen) zien.

We denken samen na, we oefenen, we maken stappen, we gaan vooruit, we worden iedere keer een beetje beter in wat we doen en weten elke keer weer meer dan daarvoor.

Het was soms wel wat veel, en een opleiding volgen, en vol aan de slag voor mijn klanten, in combinatie met ons gezin met drie dochters. Maar door in mijn eigen tempo en met mijn eigen stip aan de horizon aan deze opleiding te werken kwam ik stap voor stap vooruit. Ik heb er ook dingen voor gelaten, om de tijd te maken om dit te kunnen doen. Ik ben blij dat alle modules heb doorlopen en de opleiding heb kunnen afronden.

Dolly vroeg mij hoe ik zou gaan vieren dat ik de opleiding heb afgerond. Goede vraag, ik had de neiging die afronding gewoon voor een feit aan te nemen. Check, afgerond, klaar, afgestreept, terwijl ik wel houd van het vieren van kleine en grote successen 😉

Ik vier het door te erkennen dat wat ik doe echt een dienst is die verschil kan maken. Dat ik mijn klanten op basis van mijn vakkennis en met liefde begeleid en bijsta.  

Ik weet hoe kort het leven  kan zijn en ben daarom van mening dat je moet vieren wat je vieren kunt. Dus bij deze dank aan Dolly voor de reminder om te vieren! Ik proost met mezelf op het afronden van deze opleiding en proost ik graag met jou op de stappen die jij maakt in jouw persoonlijk leven, je werk of je onderneming. Proost!

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!