BLOG #11: Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Beeld is communicatie – hele krachtige communicatie.

Een beeld kan een sfeer weergeven, een persoonlijkheid tonen, een inkijkje geven in iemands leven, iets toelichten of je bijvoorbeeld plekken laten zien die je nog niet kent. Beeld kan van alles met je doen: het kan je ontroeren, triggeren of of de  duidelijkheid verschaffen die je zoekt – of waarvan je niet eens wist dat je die zocht.

Ik werk al lang in het marketing en communicatie vak en ben gewend aan het werken met beeld. Je hebt te maken met de inhoud van het beeld en dingen als stijl en uitstraling, maar ook met  technische specificaties: de afmetingen, het aantal pixels, het kleurgebruik, de uitsnede, en niet te vergeten de auteurs- en portretrechten. 

Beeld is essentieel

In mijn persoonlijke communicatie vind ik beeld essentieel. Ik verkoop geen brood, geen tassen, geen beautyproducten: ik verkoop mijn eigen dienstverlening. Daarom is het belangrijk dat mensen een gevoel krijgen bij wie ik ben en wat ik te bieden heb.Dat ik te vertrouwen ben, dat ik aardig maar streng ben, dat ik humor heb, dat ik ergens ook wel lijk op jou.

Professionele fotografie

Omdat ik beeld belangrijk vind, maar er het liefst ook weinig omkijken naar heb (want beeldbewerken kan tijdrovend zijn) heb ik afgelopen januari fotografe Nadine van Spanje van New Fotografie gevraagd een personal branding shoot met mij te doen. Heel prettig om met een fotograaf te werken die aan een korte briefing genoeg heeft, en die zich bekommert om alle technische details (zo dat ik dat zelf niet hoef te doen) en de foto’s ook zo aanlevert dat ik er makkelijk mee kan werken. (leuk! Nadine schreef ook een blog over haar ervaring in het werken met mij als klant, lees hem hier)

Veel mensen kunnen echt mooie foto’s maken, ze  met prachtige filters bewerken en online zetten. Maar met iemand werken die haar vak verstaat, de technische details voor haar rekening neemt, snel levert, begrijpt waarvoor de foto’s gebruikt moeten worden, meedenkt over bestandsformaten, het juiste licht en nog veel meer details waar een ‘amateur’ fotograaf’ vaak niet aan denkt, dat is echt superfijn. Nadine ontzorgde mij, tot en met het toesturen van mijn ‘bestelling’ in een heel handzame ‘verpakking’.

Beeld is een belangrijk communicatiemiddel, maar naar mijn ervaring een tijdrovende klus om het goed te doen. Daarom ben ik voor het inzetten van een professionele fotograaf, voor een professioneel eindresultaat.

De kwaliteit van beeld zegt vaak iets over de tijd en aandacht die eraan besteed is. En dat is wat mij betreft heel wat waard!

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!