De professionele stappen die ik zelf heb gezet

2022: post-hbo coaching UNLP-Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling & Communicatie A’dam

2018: start als coach voor creatieve professionals

2013-2017: marketing & sales offshorebedrijf

2011-2013: operationeel manager reclamebureau

2006-2011: projectmanager communicatiebureau

2003-2005: marketeer bij Sanoma

1999-2003: media- en informatiemanagement, Hogeschool van Amsterdam

Mijn hart gaat sneller kloppen van …

… mooie mensen (mooi van binnen en van buiten)
… nieuwe schoenen
… eigenlijk alles met glitters
… fijne boeken en bladen
… inspirerende interieurs
… lekker en goed eten

Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik …

… iets aan het leren. Er staat altijd iets op mijn verlanglijstje wat ik nog wil kunnen. Nog beter schrijven bijvoorbeeld – ik droom van een eigen column in een magazine.
… samen met mijn man leuke dingen aan het doen (of aan het bedenken). Samen koken bijvoorbeeld, of verbouwen.
… met mijn dochters (die me ‘streng doch rechtvaardig noemen’) een film aan het kijken of aan het winkelen.
… met mijn zus of vriendinnen aan het appen of bellen (of slap aan het liggen van het lachen). En liefst zie ik ze ook regelmatig live natuurlijk.

'Everybody needs a Millie'

Een gevleugelde quote van een supercreatieve collega bij het communicatiebureau waar ik ooit werkte. Mijn vriendin zegt vaak dat ze weer lekkerder in haar vel zit als we elkaar hebben gesproken. Klanten zeggen dat ik ze zo fijn ‘on track’ houd en dat ik fungeer als een strenge, maar liefdevolle stok achter de deur. De bottomline is dat ik graag met je wil werken als je vooruit wilt. Maakt niet uit hoe snel. Maar blijven hangen in ‘ja-maars’ kan niet. In beweging komen en in beweging blijven is zeg maar echt mijn ding.

Op mezelf aangewezen

Tijdens mijn jeugd in Amsterdam-Oost was mijn vader chronisch ziek. Mijn moeder was veel met hem bezig. Op mijn zestiende besloot ik: ik zoek het zelf uit en creëer mijn eigen kansen. Toen niet veel later eerst mijn vader en kort daarna plotseling ook mijn moeder overleed, was ik ook echt helemaal op mezelf aangewezen. Behalve veel verdriet heeft dit me ook al heel vroeg het inzicht gebracht: ‘the power is within’. Ik bedoel: je hebt het met jezelf te doen in het leven en alleen jij bent verantwoordelijk voor het (levens)pad dat je aflegt. Noem het ‘persoonlijk leiderschap vanuit authenticiteit’ (maar als jonkie in de jaren rond de milleniumwisseling kende ik die termen nog niet).

‘Seasoned’

Als ik in de jaren daarna de Millie anno 2022 was tegenkomen, dan had ik gedacht: ‘daar heb je weer zo’n vrouw die iets heeft meegemaakt en daarom denkt dat ze anderen kan helpen’. Intussen weet ik beter en zie ik echt iets anders als ik in de spiegel kijk. Maar in essentie is dit wat het is: ik heb meters gemaakt in dit leven, ik ben ‘seasoned’, zoals een goede vriend van me zegt. Van wees naar iemand met een fijn gezin. Van loondienst naar zelfstandig ondernemer. Van cynicus naar zachtheid en mildheid. Van groei naar helpen groeien.

Ik gun jou ook de regie

Groei gaat nooit netjes, maar altijd rommelig. Bij mij, en bij jou ook. Toch ben ik altijd doorgegaan met groeien en stappen zetten. En dat gun ik jou ook! Ik gun je de regie over je eigen leven. Dat je je niet laat ‘overvallen’ door wat er op je pad komt. Maar dat je je eigen route bepaalt en dat je die stappen zet die nodig zijn om bij je doel te komen.

En wie mij echt kent weet dat …

… ik weliswaar ‘maar’ 1.65 meter ben, maar me nooit klein voel.
… mijn motto ‘I love it when a plan comes together’ is, geleend van Hannibal uit de tv-serie ‘The A-team’.
… ik geloof in NEE zeggen en dan misschien JA doen, maar zeker niet in JA zeggen en NEE doen.
… ik nogal snel ontroerd ben door mooie films en oude mensen.
… ik soms dingen ‘gewoon’ weet.
… ik mijn eigen dansje heb dat mijn vriendinnen ‘de Millie’ noemen.
… ik samen met Jurgen een samengesteld gezin heb met drie dochters.

Follow me

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!