Nieuwsgierig?

SUPERWOMAN TO THE RESCUE

Probeer jij ook te multi tasken, op het extreme af?

 

’We denken vaak dat we superwoman zijn. Maar later blijken we ook gewoon maar mens te zijn. Probeer mild te blijven naar jezelf’.

Dit bericht stuurde ik deze week aan mijn klant Saskia*.  Een leuke jonge vrouw. Zzp-er, 2 kinderen, een hond, een leuke man, alle seinen op groen voor een leuk bestaan. En toch ervaart ze een enorme onrust. 

Ze heeft vaak het idee dat ze niet genoeg doet:

  • Op haar werk: ben ik wel genoeg aanwezig?
  • Thuis: doe ik wel genoeg met de kinderen?
  • Voor zichzelf: ik ben zo moe.

We inventariseerden  haar  gemiddelde week. Ze vertelde me dat ze ook nog regelmatig sport (is goed voor haar fysiek), graag leuke dingen doet met haar vriendinnen en ook graag nog quality time doorbrengt met haar man.

Ik werd alleen al al moe van het luisteren naar haar schema. Ik hoorde snel waar de kern zat.

Ze wilde alles tegelijk. Alles goed doen, en van alles evenveel.

Een soort ultra multi tasken.

 

“Zo vertelt Saskia dat ze gemiddeld 4 intakes per week van een halfuur doet. ‘Maar dat moet even tussendoor’, merkt ze op.”

Omdat ze geen overzicht heeft van haar werkelijk beschikbare tijd denkt ze dat ze alles moet kunnen. Want dingen doe je toch ‘even’.

Nou weet ik inmiddels dat je niets ‘even’ doet. Alles kost tijd. ‘Even’ een call van een half uur betekent:

  • 10 minuten opstarten, call voorbereiden, link zoeken, inloggen etc
  • 30 minuten de afspraak zelf
  • minimaal 15 minuten om de afspraak af te ronden. De notities van de vergadering opslaan, direct acties inplannen.
  • En dan nog even alle input laten zakken.

Met ander woorden een call van een half uur kost geen half uur, maar kost zeker een uur.

 

Als je niet helder hebt hoe lang bepaalde taken (zowel in huis als op je werk) werkelijk duren, en je wilt wel graag veel werk op een dag verzetten, dan loop je het risico nooit tevreden te zijn omdat je geen superwoman bent. En dus niet ALLES afkrijgt wat je bedacht hebt voor een dag.

Bewust helder krijgen hoelang dingen duren is belangrijk om grip op je tijd te krijgen én grip te krijgen op jezelf.

Hoe bewuster je bent van hoe je je tijd besteedt, hoe beter je kunt plannen. Hoe beter je kunt plannen, hoe beter je ‘nee’ tegen zaken kunt zeggen die niet in de tijd passen. Hoe beter je ‘nee’ kunt zeggen,  hoe duidelijker het wordt wat je op een dag kunt doen.

Met die helderheid kun je je eigen energie beter managen. Zodat je uiteindelijk milder naar jezelf kunt zijn, en ook meer tevreden kunt zijn met wat er wél in een dag gelukt is. En geloof me: als je dat allemaal óók op een rijtje zet (en niet alleen denkt aan wat niet is gelukt), zul je zien dat dat meer is dan je denkt.

Ben jij ook een superwoman (of superman) in disguise? Wil je ook meer rust en tevredenheid ervaren? Wil jij ook meer grip op je tijd en meer helderheid in je doelen, denken en doen & deadlines?

 

Laat dan hieronder je contact gegevens achter en ik maak een afspraak met je om een half uurtje kennis te maken.

Ik help je dan vast een stukje op weg met een aantal gouden tips voor timemanagement zodat je niet als SUPERWOMAN (of MAN) aan de dag begint, maar als jezelf.

  • Deze naam is fictief 

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!