Nieuwsgierig?

BLOG #4: Valkuil

Optimistisch plannen versus realistisch plannen – het is mijn stokpaardje.

Optimistisch plannen is dat je bij alles denkt: ‘Ach ja, dat gaat heus wel passen. Kost maximaal een half uurtje.’ En je zet het vrolijk op je to-dolijst en geeft even extra gas.

Realistisch plannen is dat je de tijd neemt om te bedenken of het slim is een klus aan te nemen. Even rustig nadenken: hoeveel tijd kost het echt? En moet het nu? Ben ik superman/vrouw? Of ben ik gewoon ……. [vul hier je eigen naam in] en moet ik ook slapen, samenzijn met mijn man/vrouw en eventuele kinderen, huishoudelijke dingen doen, sporten et cetera?

Ik begeleid professionals bij het aanbrengen van structuur en het maken van een realistische planning. Maar ook ik overschat mezelf wel eens.

En dan? Dan bekijk ik alles even van een afstandje, beoordeel opnieuw welke dingen ook later kunnen en bepaal mijn prioriteiten opnieuw. Dat betekent soms dingen afzeggen. En dan weer even rustig worden, diep ademhalen. En op basis van het nieuwe overzicht en de realistische planning stap voor stap weer verder.

Heb jij hulp nodig bij het krijgen van helderheid in denken, doelen en doen? Stuur me een dm en ik neem contact met je op om te bespreken hoe ik je kan helpen.

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!