BLOG #16: BNO, coach en supporter van creatieve ondernemers

Sinds deze zomer ben ik als geassocieerd lid en coach aangesloten bij de BNO,  de grootste community van designers en designbureaus in Nederland. De BNO biedt onder meer  advies, training en coaching voor ontwerpers, promoot het ontwerpvak in binnen- en buitenland, organiseert events, publiceert Dd (Dutch Designers Magazine), en nog veel meer. De BNO doet dat met een breed begrip van de markt, en met een groot hart voor ontwerpers.

Door mijn jarenlange samenwerking met creatieve professionals weet ik waar mensen in het ontwerpvak vaak tegenaan lopen, en ik begeleid en support ze daar graag bij.

Begeleiding

Een paar zaken die ik vaak voorbij zie komen en waarbij ik liefdevolle begeleiding biedt:

  • Als creatief is het werk dat je levert vaak je ‘kindje’. Het kan moeilijk zijn daar de juiste prijs aan te hangen. Uit bescheidenheid houd je de prijs vaak ‘redelijk’ of zelfs (te) laag.
  • Omdat het jouw ‘kindje’ is, schaaf je er net zo lang aan totdat het helemaal goed is. Maar daarbij ga je vaak voorbij aan het aantal uren dat je er oorspronkelijk voor begroot had. Resultaat: er blijft  een (steeds) lager uurtarief over en/of nauwelijks marge
  • Je bent ziet veel kansen en mogelijkheden en je wil eigenlijk alles wel doen – je handen jeuken! Maar je hebt ook maar een beperkte hoeveelheid tijd: door te vaak ‘ja’ te zeggen, zet je jezelf vaak klem. Gevolg: onrust, en daardoor soms ook een minder goed resultaat voor je klant.

Voor leden van de BNO en andere creatieve professionals bied ik een liefdevolle reality check. Met mij aan je zijde heb je tijdelijk een betrouwbare en stabiele partner die met je meedenkt en je bij de les houdt. Ik fungeer tijdelijk als jouw navigator: ik zorg voor helderheid in doelen, denken en doen.

Kijk hier voor mijn profiel bij de BNO: https://www.bno.nl/partners/millie-gietman-22835

Wil jij ook graag overzicht, grip op je ideeën en een heldere actielijst van die dingen die je moet doen om je doel te bereiken?

Bel/app/mail me en ik neem contact met je op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.

[contact-form-7 id=”5″ title=”Contactformulier 1″]

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!