Blog #18: Inspiratie

Creatieve ondernemer

Ik begeleid het liefst creatieve ondernemers om samen helderheid te krijgen in hun doelen, denken en doen. Maar eigenlijk ben ik, er zelf ook zoeen. Ik heb  een enorme stroom ideeën en haal overal mijn  inspiratie uit.

Inspiratie is voor mij de motor waarop ik draai. Ik lees, hoor en zie dingen en in mijn hoofd ‘connect ik al die dots’. Ik onthoud wat voor wie bruikbaar is, ik maak lijstjes, ik stuur informatie door. In mijn hoofd vormt zich een database aan nuttige en fijne informatie die ik op allerlei verschillende momenten boven water kan halen en kan toepassen. 

Kanaliseren, structureren 

Inmiddels heb ik geleerd mijn plannen en ideeën te kanaliseren, te bewaren, of gewoon stap-voor-stap ten uitvoer te brengen, te structureren. Ik raak er niet meer door overspoeld en ik geniet van al die inspiratiebronnen..

Mijn inspiratiebronnen van de laatste tijd deel ik graag met je: 

  • Ik schrijf mee met de Facebook-groep van Jessie van Loon: Succesvolle ondernemers schrijven vanuit FLOW. Ze geeft ons iedere paar dagen een startzin of een doordenker en dan is het de bedoeling dat je in 4 minuten (wekker zetten!) in een flow opschrijft wat er in je opkomt. Een geweldige oefening om je pen gewoon aan het werk te zetten. 
  • Ik volg de meditatie-app van Sam Haris – Waking Up – waarin Sam je niet alleen leert mediteren, maar je ook leert dat je niet je hoofd bent, maar dat je een ‘presence’ bent. “The purpose of meditation isn’t merely to reduce stress or to make you feel better in the moment – it’s to make fundamental discoveries in the laboratory of your own mind.”
  • Ik lees De Wilde Stilte van Raynor Win – dat is het vervolg op het Het Zoutpad. Een waargebeurd verhaal over een stel in Engeland dat door een fout in het systeem hun huis en haard verliest en dan het kustpad rondom Cornwall gaat wandelen

Ik lees ook: Niksen, the Dutch art of luieren, dat uitlegt waarom het zo goed is om echt even niks te doen, zoals even naar het kabbelende water kijken en je gedachten laten gaan.

  • Tijdschriften lees ik ook graag en veel. Sinds ik als tiener abonnee was van de Tina en ik dat gelukzalige gevoel van een vers, nieuw tijdschrift heb ervaren lees ik alles wat los en vast zit. Op dit moment lees ik graag: Psychologie Magazine, de Linda, VT Wonen, Happinez, soms de Libelle ter ontspanning, en mijn zaterdag is niet compleet zonder het het Volkskrant magazine met daarin de columns van Eva Hoeke, Corine Koole en Ibtihal Jadib.
  • Aan podcasts luister ik nog steeds graag naar Where should we begin van Esther Perel, maar tegenwoordig luister ik ook graag naar Lena Rentschler van Woman Fundamentals, over hoe je je vrouwelijke cyclus de leidraad kan laten zijn voor je planning in werk en prive. 
  • Op Spotify luister ik inmiddels al 3 (!) jaar tijdens het werken naar deze playlist Coffeehouse Heerlijke achtergrond muziek die me in een top-concentratieflow brengt!

En er is nog veel meer dat mij inspiratie geeft. Dat zijn goede (app)gesprekken met mijn vriendinnen en mijn zus. Dat zijn heerlijke avonden met met man op de bank waarin we lang kletsen, dat zijn dingen die ik hoor en zie op straat. Dat zijn mijn (puber)dochters met hun heel eigen kijk op de wereld ;-).

Ik wens jou ook veel inspiratie, maar vooral wens ik je de mogelijkheid die inspiratie in te zetten voor het mooier maken van je eigen leven en het verwezenlijken van je doelen.

En als je het lastig vind in je eentje je inspiratiestromen te kanaliseren of inspiratie om te zetten tot concrete acties, neem dan contact met me op. Dan bespreken we hoe ik je verder kan helpen.

[contact-form-7 id=”5″ title=”Contactformulier 1″]

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!