Kerstborrel 2023

Welk verhaal wil je me kunnen vertellen tijdens de kerstborrel?
 
Stel wij staan eind 2023 samen op een kerstborrel. Jij in je mooie pak, ik in m’n glitterjurk. We hebben net een drankje gehaald, een bubbeltje, want het is een feestelijke gelegenheid. We hebben elkaar al even niet gesproken. En ik vraag je: hoe was je jaar?
 
Deze visualisatie spiegel ik mijn coachees altijd voor het begin van een coachtraject. 
Wat wil je me kunnen vertellen tijdens de kerstborrel, wat moet er zijn gebeurd in 2023 zodat jij met een blij en tevreden gevoel terugkijkt op dit jaar?
 
Best een lastige vraag, want daarmee moet je vooruit kijken en proberen te visualiseren hoe je wilt dat dingen gaan. Het vraagt je je verlangens te formuleren.
 
Maar al nadenkend komt er altijd een antwoord. En dat is vaak een stuk simpeler dan je denkt. En in die eenvoud zit dan juist meteen de complexiteit. 
Iets simpel maken is vaak moeilijker dan ingewikkeld doen 😉
 
Al broedend besefte ik me, dat ik mezelf deze vraag ook kon stellen. Welk verhaal wil ik kunnen vertellen tijdens de kerstborrel van 2023?
 
Ik wil kunnen zeggen dat ik een goed jaar heb gehad. Doodeenvoudig en supercomplex, want wat is goed?
 
Mijn goed is:
  • Ik wil goed hebben gegeten. Groente, weinig vlees, weinig alcohol, niet te veel snaaien. Ik wil hebben gegeten met aandacht. Aandacht voor de bereiding van het eten en voor mezelf.
  • Ik wil voor mijn lijf hebben gezorgd. Sport, yoga, wandelen. Genoeg slapen, niet te veel stress.
  • Voor mijn klanten wil ik een baken zijn geweest. Een geijkt kompas waar ze op kunnen vertrouwen. De vragensteller die ze iedere keer een stap verder helpt.
  • Voor mijn dochters wil ik liefdevol aanwezig zijn geweest. Ik wil ze laten zien dat altijd alles goed komt en dat zij alles in huis hebben om hun eigen pad vorm te geven.
  • Ik wil samen met mijn man genoeg hebben verdiend. Genoeg om ons huis, onze 3 dochters, 2 katten, 2 auto’s en een mogelijke hond te kunnen geven wat ze nodig hebben.
  • Ik wil graag een aantal mooie tripjes met z’n allen en ook alleen met zijn tweetjes hebben gemaakt. Tripjes die een gouden balletje worden in onze herinneringen. (Kijk de film Inside out, dan weet je wat ik bedoel met gouden balletjes).
  • Ik wil aanwezig zijn geweest voor mijn, kinderen, zus en vrienden. Met aandacht en contact. (Een grote uitdaging in tijden van drukte)
  • Businesswise heb ik een volgende stap gemaakt in nog helderder formuleren waar ik voor sta en voor wie ik er ben. (Inclusief nieuwe website en passend aanbod)
  • Ik heb het leuk gehad (en zinvol werk gedaan) met mijn collega’s bij Vereniging leven met dood.
  • O ja, en ik heb veel gelezen. Ik heb genoten van al die boeken die ik heb gelezen en de vergezichten die ik daarmee heb opgedaan.
 
Met andere woorden: ik wil tijdens de kerstborrel kunnen vertellen dat ik goed voor mezelf heb gezorgd, zodat ik er daardoor optimaal voor mezelf en anderen kon zijn.
 
Ze zeggen wel eens you can’t poor from an empty cup. En zo is het maar net.
 
Om te kunnen zijn wie ik ben moeten ik mezelf voeden en verzorgen. Letterlijk en figuurlijk. En dan heb ik meer dan genoeg om te delen en om te geven.
 
Dus zie je me staan tijdens die kerstborrel. In m’n glitterjurk. Spreek me dan even aan, en vraag me hoe mijn jaar was. En als ik begin te piepen over alles wat ik nog wil en niet bereikt heb, vraag me dan even naar dit lijstje. Vraag me naar m’n inzichten tijdens de yoga. Vraag me naar mijn tripje naar Barcelona met met m’n dochter. Vraag me naar mijn trots op onze meiden. Vraag me naar hoeveel jaar ik getrouwd ben dit jaar en hoe leuk we het samen hebben. Vraag me naar de kuren van Zappa en Ziggy. Vraag me naar mijn zus.
Als het goed is ga ik dan aan, en straal ik door de ruimte.
 
En dan vraag ik het ook aan jou: hoe was jouw jaar.
En dan proosten we en zijn we trots. Omdat er zoveel al is. 

Ben je ook benieuwd naar wat deze vraag bij jou oproept? Laat dan je gegevens hieronder achter en we maken kennis. Wie weet proosten wij dan ook wel op 2023 samen!

Veel inspireert mij. En daar schrijf ik inspiratiemails over. Zodat jij er ook iets aan hebt! Schrijf je in en ik mail je af en toe over wat mij bezig houdt!